luni, 31 martie 2014

Avantajele si dezavantajele sportului in viata tinerilor



 Din punctul meu de vedere, sportul joaca un rol important in viata tinerilor, atat la nivel de performanta, cat si ca simpla modalitate de a petrece timpul liber sau ca distractie.
Sportul are o intreaga lista de avantaje.
In primul rand, acesta ajuta la dezvoltarea armonioasa a organismului. De asemenea se spune ca ajuta la imbunatatirea capacitatii de memorare.
In sporturile in echipa, tinerii se obisnuiesc sa colaboreze cu ceilalti.
Persoanele care practica in special sport de performanta invata sa fie disciplinate si serioase, deoarece implica respectarea anumitor reguli stricte.
Sportul este si un ajutor de nadejde in adoptarea unui stil de viata sanatos, deoarece majoritatea persoanelor care au un regim alimentar echilibrat daca nu practica un anumit sport, macar se duc la sala.
In ciuda tuturor acestor avantaje, cred ca cea mai mare satisfactie este atunci cand sportivul ajunge pe podium, asteptand sa-si primeasca premiul in ropotele de aplauze ale tuturor oamenilor prezenti.
Cred ca cel mai mare dezavantaj al sportului este timpul pe care acesta il “consuma”. De multe ori sportivii sunt nevoiti sa renunte la vietile lor private in favoarea antrenamentelor, a cantonamentelor si a eforturilor pe care le depun, de multe ori stand departe de familiile lor.

                                                       Rata Daniela
           

 







         



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu