luni, 31 martie 2014

Muzica si sportul

Cu totii stim acele dimineti minunate cand ne trezim auzind piesa preferata si care ne da un plus de energie pentru a avea o zi mi-nu-na-ta !
La prima vedere nu pare a fi o legatura foarte mare intre muzica si sport. Dar totusi muzica intotdeauna si-a facut simtita prezenta la evenimentele sportive, fie ca entertainement, fie ca parte componenta a actului sportive sau pur si simplu pentru a creea o bun dispozitie si astfe vom putea executa exercitiile de sport mult mai usor.
Sporturile in care muzica este acompaniament necesar si obligatoriu sunt sporturile mai feminine:patina artistic , innot sincron si gimnastica .  Aici muzica face parte din reprezentatia sportivului, influenteaza calitatea exercitiului si a executiei si afecteaza nota sau punctajul obtinut de acesta. Asa ca alegerea muzicala este la fel de importanta ca si talentul sportivului. Ca si entertainment, muzica apare bineinteles pe stadioanele de oriunde inaintea meciurilor, in timpul pauzelor si dupa incheierea jocului. Pe stadion intotdeauna se creeaza o atmosfera de petrecere, de voie buna, asa ca muzica vesela nu poate fi lasata de-o parte.
Este foarte important sa ascultam muzica in timp ce facem sport, mai ales daca alegem piese care ne plac foarte mult. De asemenea, ne ajuta mult daca vom alege melodii care ne aduc aminte de momente frumoase din viata noastra, astfel ne vom putea concentra asupra lor, ne vor da o stare de bine si vom avea mult mai multa energie. Cele mai des invocate concluzii ale cercetatorilor in acest domeniu arata ca muzica distrage atentia organismului de la efort, ajutandu-l in acest fel sa se autodepaseasca. Cu cat un ritm este mai antrenant, cu atat va exista mai multa informatie pe care creierul va fi nevoit sa o analizeze, astfel uitand de durerile provenite de la efortul fizic.
Asa ca, ascultati muzica buna, distrati-va si faceti sport pentru a avea un corp sanatos!
                           
                                                                Mazilu Diana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu