luni, 31 martie 2014

Influenta sportului in viata tinerilor


Toata lumea a auzit despre beneficiile pe care sportul le aduce in viata noastra. Fie ele de natura fizica sau phihica, avantajele sportului sunt numeroase si se vad in viata noastra de zi cu zi.
        Fie ca ne place sau nu, sportul joaca o parte importanta din viata noastra de zi cu zi : de exemplu, macar o data pe saptamana avem o ora de educatie fizica. Scopul acesteia este sa le arate elevilor importanta exercitiilor fizice. De asemenea, in ultimele decenii, spotul a devenit din ce in ce mai mediatizat si acum nu putem sa deschidem televizorul fara sa vedem o reclama despre avantajele gimnasticii, fotbalului sau ale tenisului.
        Desi majoritatea adultilor recunosc beneficiile pe care le aduce practicarea unui sport, parerile adolescentilor sunt impartite : unii practica un sport de placere, de performanta sau nu, altii recunosc ca sanatatea si conditia lor fizica s-ar imbunatati considerabil daca ar practica un sport, desi nu fac nimic in privinta asta. Mai exista si o a treia categorie, aceea a tinerilor care neaga influenta pozitiva majora pe care sportul o are.
        Daca e sa facem un sondaj de opinie in randul adolescentilor, sporturile practicate de majoritatea sunt fotbal, baschet, handbal, volei, dans, arte martiale si acolo unde este posibil, inotul.
        Ei recunosc faptul ca, desi unii dintre ei au fost la inceput reticenti cu privire la beneficiile sportului, acum vad diferenta pe care o face practicarea unui sport in viata noastra.
Uitati-va numai la copiii si tinerii care participa la concursuri nationale si chiar la Jocurile Olimpice : niciunul nu se gandea ca va ajunge asa de departe, totul a inceput cu o pasiune nevinovata pentru un anumit sport, multe ore de antrenament si vointa. Nu spun ca toata lumea va ajunge medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, spun doar ca toate lucrurile marete incep cu un singur pas si pana la urma cine stie ce ne rezerva viitorul ?



                                                              Ciornohac Miruna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu